ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice

Dýňový perník

Dýňový perník

15.11.2023 vychovatelka J. Dlouhá

 

Suroviny:

250 g jemně nastrouhané dýně
140 g cukru krupice
2 vejce
60 ml oleje
220 g polohrubé mouky
1 prášek do perníku, perníkové koření

 

Postup:

Do mísy najemno nastrouháme očištěnou dýni, přidáme vejce s cukrem a vše dobře promícháme. Dále přilijeme olej, přisypeme mouku s práškem do perníku nebo kypřicím práškem a perníkovým kořením. Vše dobře promícháme. Pečeme v kulaté formě o průměru 22–24 cm v předehřáté troubě při teplotě 170 °C. Propečení vyzkoušíme špejlí.

Po zchladnutí můžeme perník prokrojit, pomazat marmeládou podle chuti a polít čokoládovou polevou nebo nejprve potřít povidly a pak přelít čokoládou, posypat dle chuti kokosem nebo ořechy.

 

Partneři

Operační programyJsme poctivá školaCKPzačni správněYourChanceJihočeský krajnadace ČEZVividbooks

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout