ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice

Vltava 2024

Náš vodácký výlet začal 3.září 2024. 

Celý výlet začal už v úterý. Ve škole jsme dostali za úkol vymyslet vlajku a jméno našeho týmu. Chvíli jsme přemýšleli a pak jsme vymysleli, že bychom si mohli říkat MIMONI.

V úterý 3.9 2024 jsme se sešli na dvoře naší školy a odjeli jsme autem do Zlaté Koruny u Českého Krumlova. Ten den jsme se ubytovali v kempu, kde pro nás byly připravené chatičky. Bylo nás celkem 7 a z toho 5 dětí (Jindra, Štěpán, Kaja, Bob, Matěj) a 2 učitelé. 

Já už jsem jela po druhé, tak jsem se těšila na program. Věděla jsem, že budu spát v chatce. Bydlela jsem s holkama z Kyjova. V chatce jsme pokecaly, protože už se známe dva roky.  Potom jsme si všichni zahráli fotbal. K večeři jsme měli špagety, ale ty nám moc nechutnaly.  

Ve středu 4.9 2024 jsme vstávali v půl osmé a snídaně byla od osmi. Po snídani jsme odjeli autem do Českého Krumlova, kde nám vysvětlili, jak se bezpečně chovat na raftu. Pak učitelé hodili do vody dřívka. První soutěž byla posbírat co nejvíc dřívek z vody. Náš raft byl poslední na řadě, nestihli jsme sebrat žádné dřívko, malinko jsme byli naštvaní. Na vodě byla sranda zábava a moc jsme si to užili. K obědu jsme měli bagetu. 

V Krumlově na náměstí jsme dostali různé úkoly, které pro nás připravili naši hodní učitelé – např. spočítat okna na domě, kolik je schodů v domě a podobně) – měli jsme poznat město Český Krumlov. Počasí bylo krásné a celý den nám svítilo sluníčko. Na konec jsme se všichni v pořádku na raftech dopádlovali do našeho kempu. V kempu jsme pokecali s kamarádkami z jiných škol a byla večeře – kuřecí plátek s rýží.  

Ve čtvrtek 5.9.2024 po snídani jsme naskočili do raftů a jeli do Boršova, odkud byl výlet na zříceninu Dívčí kámen. Potom jsme se vrátili do kempu. Večer jsme se šli rozloučit k ohni, kde jsme také dostali odměnu. Za svou snahu si každý účastník odvezl dárkový balíček s výtvarnými a psacími potřebami.  Za to děkujeme firmě Schwan Cosmetics CR, s.r.o.. Dále děkujeme i Motorfansu za sponzorský dar na tuto akci.

V pátek 6.9 2024 jsme šli pěšky na výlet do zámku Zlatá Koruna, kde se nám to moc líbilo. V 11:00 hodin jsme se autem vrátili do školy. A tím voda skončila. Moc jsme si to všichni užili. Chtěla bych jet příští rok znovu, ale už tu nebudu ve škole, protože jdu na střední, ale mrzí mě to ☹.

napsala Karolína Svobodová

žákyně 10. třídy 

Děkujeme Kája, Bob, Jindra, Matěj, Štěpán. 

naše posádka - škola České Budějovicevšichni účastnícivýroba vlajky v kempuna vodě ;-)na voděČeský KrumlovČeský KrumlovČeský Krumlov stavba a plavba vorůvečerní opékání buřtůZlatá Koruna

Partneři

Operační programyJsme poctivá školaCKPzačni správněYourChanceJihočeský krajnadace ČEZVividbooks

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout