ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice

Duben - Domácí šunka - Dlouhá

Suroviny:
1 kg libového masa (kuře)
2 lžičky soli
1 lžička cukru
100 ml vody

Postup:
Kuře umyjeme a vykostíme. Libové maso bez kůže nakrájíme na kostky. V míse rukama prohněteme s vodou, do které rozpustíme cukr a sůl. Do šunkovaru vložíme provázky, aby šla šunka po uvaření dobře vyndat a sáček. Masovou hmotu napěchujeme do sáčku, přiklopíme víčkem a přes pružinu pevně šunkovar uzavřeme. Necháme v lednici dva dny uležet. Po této době šunkovar vložíme do vodní lázně. Maso dusíme 2 hodiny při 85°C. Vychladíme a nakrájíme na plátky. Kosti a zbylé maso z kuřete použijeme na polévku nebo upečeme.

Příprava surovinomyté kuřekrájení kuřete na kostkykrájení kuřete na kostkykrájení kuřete na kostkykuře s vodounandání do šunkovaru

Partneři

Operační programyJsme poctivá školaCKPzačni správněYourChanceJihočeský krajnadace ČEZVividbooks

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout