ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice

Květen - Jogurt - Ďurkovičová

Suroviny:
2l mléka
1 kelímek jogurtu se živou kulturou
1 Tatra nebo 1 Salko - pokud chceme jogurt sladší

Postup:
V hrnci svaříme mléko, smícháme s Tatrou nebo se Salkem a ve studené vodní lázni rychle zchladíme na teplotu asi 40°C. V mléce rozmícháme jogurt. Jogurtové mléko nalijeme do sklenic se šroubovacími víčky a vyskládáme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby na 50°C. Troubu vypneme a necháme vše alespoň 6h (nejlépe přes noc) v klidu. Po této době je jogurt hotový. Sklenice s jogurtem uložíme do chladničky. Před nalitím jogurtového mléka můžeme na dno sklenic dát marmeládu.

Příprava surovinNačínání mlékaDáme mléko do hrncePřidáme salkoMíchámeMíchámeMíchámeSměs musí vychladnoutA přidá se bílý jogurtDáme do sklenic a šup do troubyKonečný výsledekDobrou chuť

Partneři

Operační programyJsme poctivá školaCKPzačni správněYourChanceJihočeský krajnadace ČEZVividbooks

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout