ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice

Leden - Jablka pod piškotem - Dlouhá

Suroviny:

Jablka
cukr
skořice
tuk.

Suroviny na piškot:
5 vajec,
5 lžic cukru
5 lžic hrubé mouky.

Postup:

Jablka omyjeme a nakrájíme na kousky a dáme do pekáče do trouby s máslem a s cukrem se skořicí péct. Občas je promícháme.
Piškot uděláme tak, že šleháme bílky na sníh. Potom vyšleháme žloutky s cukrem a přidáme mouku a sníh. Nalijeme na dušená jablka a asi 15 minut upečeme do zlatova.

Příprava jablekOchucení jablekOslazení jablek

Partneři

Operační programyJsme poctivá školaCKPzačni správněYourChanceJihočeský krajnadace ČEZVividbooks

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout