ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice

Únor - Lepenice s kysaným zelím - Ďurkovičová

Suroviny:
1 kg brambory
500 g kysané zelí
3 lžíce mléko
olej, sádlo nebo máslo podle chuti
cibule

Postup:
Oloupané, na půlky nakrájené brambory zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Měkké brambory scedíme, rozmícháme, podlijeme vařícím mlékem a přidáme scezené, nakrájené zelí. Kaši dobře vymícháme a podáváme posypanou osmaženou cibulkou. Hodí se výborně k vepřovému pečenému nebo vařenému masu, ale i ke klobásám nebo ohřáté uzenině.

IngredienceLoupání a krájení bramborPodlití vroucí vodouPříprava mlékaKrájení zelíSmažení cibulkySmíchání všech ingrediencíSmíchání všech ingrediencíSmíchání všech ingredienc튝ouchání brambor se zelímHotová lepenice

Partneři

Operační programyJsme poctivá školaCKPzačni správněYourChanceJihočeský krajnadace ČEZVividbooks

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout