ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice

Duben - Přesbidlo - Ďurkovičová

Suroviny:
500 g brambor
150 g polohrubé mouky
100 g slaniny
1 ks vejce
1 ks cibule
4 lžíce mléka
kmín
voda na uvaření brambor
sůl

Postup:
Z polohrubé mouky, vajíčka, mléka a soli vypracujeme těsto a necháme ho asi hodinu odpočinout. Mezitím připravíme brambory (oloupat, pokrájet a uvařit). Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu do jiného hrnce, ve kterém uvaříme noky z předem připraveného a odpočatého těsta. Poté smícháme brambory a uvařené noky, protřepeme a podáváme. Na talíři omastíme dozlatova opečenou cibulkou a slaninou.

SurovinyLoupání bramborKrájení bramborVážení surovinKrájení cibuleVaření bramborKrájení slaninyPříprava těsta na nokySmažení slaniny a cibulkyVaření nokůSmíchání brambor a nokůHotové přesbidlo

Partneři

Operační programyJsme poctivá školaCKPzačni správněYourChanceJihočeský krajnadace ČEZVividbooks

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout